Sinä et ole menneisyytesi

22.03.2018

Jokaisella meistä on menneisyys ja monelle menneisyys on myös merkittävä häpeän lähde. Olen itse hävennyt omaa menneisyyttäni. Yhteiskunnassamme on paljon tabuja, joista harva uskaltaa puhua. Koulukiusatuksi joutuminen, alkoholismi, parisuhdeväkivallan kokemus, mielenterveysongelmat, vatsaongelmat ja vammaisuus on kaikki enemmän tai vähemmän tabuja aiheita, joista on monen vaikea puhua. Omassa menneisyydessäni olen kokenut kaikki edellä mainitut asiat. Siksi minulla on ollut todella raskas menneisyyden taakka harteillani, jota en ole uskaltanut oikein purkaa kenellekään.

Lähes jokainen kuitenkin tuntee lähipiiristään jonkun, joka on kokenut jonkun näistä. Nämä asiat tulevat aina välillä esille eri yhteyksissä, mutta niistä ei silti uskalleta vieläkään keskustella avoimesti. Usein eri väestöryhmiä ei käsitellä yhdessä vaan ihmiset luokitellaan aina omiin luokkiin, joiden etua ajavat tietyt järjestöt ja ihmiset. Oma elämänkokemukseni on ajanut minut nykyiselle polulleni maailmanparantamiseen, jossa tavoiteeni on turvata jokaiselle mahdollisuus inhimilliseen ja hyvään elämänkokemukseen.

En ole kertonut kokemuksistani kuin muutamalle ihmiselle. Erityisesti vammaisuuteni ja koulukiusatuksi joutuminen ovat olleet vaikeita asioita kohdata. En pysty vieläkään luokittelemaan itseäni vammaiseksi. Enkä ymmärrä tarvetta ihmisten luokittelulle. Luokittelu on tarkoituksenmukaista vain palveluiden ja avun koordinoinnissa, mutta sen ei pitäisi heijastua normaaliin elämään.

Tavoitteeni on saada muutoksia aikaan yhteiskunnassa, jotta kaikki uskaltaisivat olla sellaisia kuin ovat ilman mitään rooleja. Meidän identiteettimme rakentuu usein erilaisista rooleista ja monet ajattelevat näiden roolien olevan oikea minuus. Tämä on varmasti yksi syy, miksi osa ihmisistä sietää niin huonosti erilaisuuksia. Heidän rooliminänsä tuntee itsensä uhatuksia kohdatessaan toisen ihmisen aidon minän. Ihmiset, jotka ovat löytäneet oikean minuuden ovat usein erilaisia kuin muut.

Oikea minuus löytyy näiden roolien takaa, johon pääsee käsiksi vain itsetutkiskelun kautta. Itsellä oman minuuden löytäminen tapahtui totaalisen henkisen romahtamisen kautta, joka lopulta johti tietoisuuteen heräämiseen. Tässä blogissa kerron elämäntarinani, jonka toivon auttavan myös muita selviämään omista elämän haasteistaan. Lisäksi tuon esille omia näkemyksiäni mielen vaikutuksesta meidän käyttäytymiseen. 


.